AANBOD SCHOLEN

Wil je er even tussenuit met je klasbubbel?

Is De Verhalentuin in Ranst niet te veraf?

Wees welkom om er een halve dag te komen luisteren naar mooie verhalen en je leerlingen hun eigen fantasie te laten ontdekken in de natuur.

De Verhalenmachine

Kleuters vanaf 4 jaar en 1ste graad basisschool

In de wereld heb je zoveel machines. Ze lossen allemaal problemen op. Maar deze gekke machine is wel héél bijzonder. Ze lost niet alleen problemen op... Ze máákt er ook! Wanneer de kinderen aan de knopjes van de kast draaien en prullen; begint de machine te werken. Een verhaal van een zangeres zonder stem, een kikker die achterstevoren springt of een prinses die niet trouwen wil... Oeioeioei! Hoe loopt dat af?

Droom van een Nacht 

1ste & 2de graad basisschool

Het gaat niet goed in de sprookjestuin: de trollen verpesten alles, de kabouters hebben het te druk en de fee is depri. En de koning? Die slaapt. Een kleine dappere kabouter gaat op zoek naar een droom voor de koning. Een héle mooie. Want wie dromen wil zien uitkomen, moet wakker wezen. Maar waarvan zijn dromen gemaakt? 

Landschattenjacht

3de graad basisschool

Wat is er zoal verdwenen onder steen en asfalt? Kun je horen hoe het vroeger was in de verhalen die onze bedoverovergrootouders vertelden? En wat met de fantastische plekken in onze fantasie? Zouden die iets betekenen? Tussen de verhalen door gaan de leerlingen aan de slag in de tuin met foto's, windrichtingen, kaarten en natuurlijk... hun eigen verbeeldingskracht.